2010. január 17., vasárnap

Az együttműködés iskolája

„Párbeszéd szívtől szívig” ­– az együttműködő kommunikáció, önismereti tréning , 30 órás akkrediált pedagógus továbbképzés

A tréningprogram keretében a verbális konfliktusok megelőzéséhez és a már kialakult konfliktus moderálásához nyújtunk gyakorlati segítséget gyakorló tanárok számára.

Célunk az, hogy a diákok, a tanárok segítségével harmonikus személyiséggé váljanak, az iskolai életben és azon túl is, saját életútjuk során képesek legyenek tartalmas emberi kapcsolatok kialakítására és fenntartására, és emellett képesek legyenek az eredményes munkavégzésre is.

Mindezt azonban csak önmagukkal harmóniában lévő, kiegyensúlyozott személyiségű tanárok tudják biztosítani a tanulóknak. Különösen jelen körülmények között, amikor az integráció immár jelen van, és együttnevelhető a tanulásban akadályozott, érzékszervi fogyatékos, mozgáskorlátozott, beszédfogyatékos, roma, különféle nemzetiségű diák.

A programunkban egyedülálló a gyógypedagógiai modul, amely során sokkal közelebb kerülhetnek a pedagógusok a kommunikációs sajátosságok megértéséhez.

Mindehhez nélkülözhetetlen az együttműködés minden érintett részéről, melynek alapja a partneri viszonyon alapuló együttműködő kommunikáció, és erről szól a programunk.

Tervezett programunk a tanárok saját erősségeinek megmutatása mellett ad olyan eszközrendszert, amely segíti a további folyamatos önfejlődést, támogatást nyújt az ön-és társismerethez, megmutatja az együttműködő kommunikációs magatartás előnyét, és azt az eszköztárat, amelyet viták, konfliktusok rendezésében használhat eredményesen, a problémamegoldás előtérbe helyezésével. Az önismeret elősegítése érdekében több tesztet is kitöltenek a résztvevők, kiértékelésüket egyéni, zárt borítékban kapják meg.

A program modulrendszerben épül fel, kimondottan gyakorlatorientált. A változatos csoportbontás lehetőséget ad az együttműködési, kommunikációs képességek, készségek, az érzelmi intelligencia fejlesztésére. A gyakorlatok elemzése során kerül a feldolgozott elmélet tudati szintre és fogalmazódhatnak meg általánosan használható ismérvek.

A tréningen folyamatos a visszajelzések adása-kapása, amely állandó dinamikus csoportmunkát eredményez. A reflexiós levél megírása a záró feladat, a tanfolyamon tanultak alapján egy saját élmény leírása. A tanfolyamzáró értékelő lap kitöltése a legutolsó alkalommal történik, a tanúsítvány átadására is ekkor kerül sor.

A „Párbeszéd szívtől szívig” önismereti tréninget szeretettel ajánljuk pedagógusok számára, bármilyen korosztályú tanulókkal foglalkoznak is, bármilyen körülmények között oktatnak-nevelnek.

Alapítási és indítási engedély száma: OKM – 4/276/2009.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00878-2009.


Jelentkezésüket várjuk az iroda@alitera.hu email címen!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése